top of page
  • Foto van schrijverHeloise Vankemmel

Het unieke licht aan de Azurenkust

Bijgewerkt op: 16 mei 2020

De kuststrook Côte d'Azur, die gekend is door de aantrekking van schilders, strekt zich uit van Saint-Tropez tot Menton nabij de grens met Italië. De Côte d'Azur, ook bekend als de Franse Rivièra, betekent letterlijk azuurblauwe kustlijn en dat is meteen ook de grootste troef van de regio.


Bron: Côte d'Azur


De plekken die toeristen kennen en op hun verlanglijstje staan, zullen hier zeker in terugkomen. Neem alvast een kijkje in het hemelse paradijs.


Hollywood in Frankrijk

Bron: Saint-Tropez


De glamoureuze vakantiebestemming aan de Côte d'Azur bruist van energie tijdens het toeristenseizoen en staat bekend als de speeltuin voor de rijken en beroemdheden. Dan kan je meteen denken aan Saint-Tropez, Cannes, Monaco,... Daar wordt je als toerist ondergedompeld in de luxe van de jachts, uniformen en securities.


Bron: Plage de Pampelonne


Net achter de Golfe du Saint-Tropez liggen de gekende beachclubs, beter gekend als de Plage de Pampelonne, waar steeds enkele bekende sterren iets gaan drinken en staan te dansen op de muziek.


Het Rio de Janeiro van de Côte d’Azur

Bron: Sainte-Maxime


Naast de toeristische steden is Sainte-Maxime een niet te missen stad. Het staat bekend om de rustige, maar betoverende stad met verschillende plaatselijke winkels. Daarnaast is een bezoekje aan de wekelijke plaatselijke marktjes hier zeker een must do. Zo kun je kuieren tussen de geurende Provençaalse kruiden en de hippe strandkleedjes.


Bron: Saint-Paul de Vence


Saint-Paul de Vence is pittoreske dorpje gevestigd op een bergrand en zeker de moeite waard, vooral bij de kunst- en schilderliefhebbers. Combineer deze uitstap met een gezellig etentje in een van de typisch Franse bistro's.


Heeft u specifiekere informatie nodig? Contacteer ons gerust.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page