top of page
  • Foto van schrijverHeloise Vankemmel

Het Venetië van Frankrijk ligt in dit idyllische dorpje

Bijgewerkt op: 16 mei 2020

Port-Grimaud verovert al jaren de harten van elke bezoeker door de mooie kanalen, kleurrijke huizen en zachte stranden in het dorp. Het is de voorhaven van de Franse stad Grimaud, gekend om de schitterende panorama op de kustlijn en op de met bossen bedekte heuvels van het Morenmassief.

Bron: Port-Grimaud


In het Zuiden van Frankrijk is de 'must visit' Port-Grimaud wel. Hier kun je vertoeven aan het strand, op het water, aan de vele winkeltjes en in de kleine steegjes. Het dorp is zelf bijna volledig verkeersvrij om ongestoord te genieten en rond te dwalen als toerist en bewoner.


Romantisch kantje


Water neemt een centrale plek in in Port-Grimaud.”


Wat Port-Grimaud zo gezellig maakt is dat alles toegankelijk is door de bruggen of de 'bateau vert' die rondvaart doorheen de kanalen. Zo kun je dineren aan het water of genieten van een lekker glas wijn en een portie escargots.


Ontspannen vakantiegevoel


“Als een God in Frankrijk .”

Alles mag en niets moet. Dat is de boodschap die de beleving in Port-Grimaud compleet maakt. Op loopafstand van het centrum is er een mooi zandstrand, waar avontuurlijke reizigers kunnen waterskiën, zeilen, snorkelen of duiken. Daarnaast kun je een oversteken naar Saint-Tropez om de jachten te gaan bewonderen en sterren te spotten.


Prachtige Provence


Port Grimaud is trouwens ook de ideale uitvalsbasis voor wie het ongerepte binnenland van de Provence met zijn lokale wijngaarden en schattige heuveldorpjes wil ontdekken.


Verdere vragen kun je stellen op onze contactpagina!

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page